PAVE programma’s

Elke organisatie is uniek en heeft zo zijn eigen vraagstukken. Voor de verschillende vraagstukken hebben wij PAVE programma’s ontwikkeld.

PAVE-strategie:
Het bepalen van uw keten (supply chain) inrichting begint bij uw bedrijfsstrategie, waarin wordt aangegeven wat uw bestaansrecht is in de markt. Met het programma PAVE-strategie begeleiden wij u om heldere keten- en organisatiedoelstellingen te definiëren die zijn afgestemd op uw bedrijfsstrategie. Deze doelstellingen kunnen wij vervolgens praktisch implementeren in uw bedrijf en keten.

PAVE-Transformatie
Met het programma PAVE-Transformatie wordt uw gehele organisatie duurzaam veranderd van een inkoop- of transactionele organisatie naar een regie- of ketensamenwerkingsorganisatie.
Dit totaalprogramma bestaat uit een uitgebreide analyse, een opmaat strategie, een plan van aanpak om te kunnen implementeren vanuit de strategie, de selectie van de keten waarbij maximaal wordt geprofiteerd en gebruik wordt gemaakt van de expertise van de ketenspelers, het inrichten van de keten en de begeleiding gedurende de implementatie (na live gang), de benodigde evaluatiemomenten en een duidelijke handleiding voor uw Ketensamenwerking.
Tijdens het gehele proces begeleiden wij een team of teams binnen uw organisatie volgens het ‘Gilde’ principe: ‘voordoen, samendoen, alleen doen’. U kunt hierdoor verder doorbouwen en doorontwikkelen met uw eigen mensen waardoor de verandering duurzaam  verankert in uw organisatie.
Door dit totaalprogramma kunt u een grotere (gezamenlijke) propositie in de markt aanbieden met onderscheidend karakter van uw eindresultaat. Enerzijds onderscheidend naar de klant en haar eindklant doordat het eindresultaat positief beïnvloed wordt door efficiency en effectiviteit van uw keten. Anderzijds onderscheidend omdat u partijen echt serieus neemt door gebruik te maken van hun expertise (partijen voelen zich bij u serieus genomen door hun kunde niet voor de laagste prijs) en doordat u zich uitspreekt voor samenwerking. Door de samenwerking ontstaat een win-win-win relatie voor iedere speler in de keten; uw klant krijgt wat hij wil, uw ketenpartners maken gebruik van hun expertise om efficiënt te werken, reële marges te realiseren met plezier te werken, en u heeft krijgt een hogere kwaliteit met minder verstoringen en daarmee een betere marge.

PAVE-Productketen
U heeft een duidelijke Strategie waarbij een productketen benodigd is. Met het programma PAVE-productketen helpen wij u om de vertaalslag te maken van de productketen naar de markt. Hierbij ontwikkelen wij met u een visie op partijen die bij deze productketen passen en werken het ketelconcept verder met u uit. Daarnaast faciliteren wij bij de selectie van de partijen.  Onze werkmethode zorgt voor vergaande afstemming en verbinding tussen de partijen om een optimale resultaat te krijgen voor de opgave waar alle partijen als één team voor staan. Deze onderlinge afstemming wordt bekrachtigd in een duidelijke samenwerkingsovereenkomst tussen de ketenpartners. Individuele praktische plannen van de ketenpartners worden onderling op elkaar afgestemd en geven een duidelijk houvast gedurende de uitvoering, de live gang van de keten. De fase van live-gang begeleiden wij, inclusief benodigde evaluaties om te leren, te verbeteren en met de borging werken aan een optimaal presterende productketen.

PAVE-Acceleratie
Uw keten werkt wellicht al weer enige jaren samen en u bent tevreden maar vraagt zich ook af of er niet meer uit te halen valt, of u niet kunt doorstoten naar de next level. Ons programma PAVE acceleratie biedt u deze mogelijkheid om te versnellen.
Daarnaast kan elke samenwerking zo nu en dan een pepertje gebruiken, een boost in de samenwerking doet wonderen, een nieuwe prikkel die leidt tot nieuwe inzichten, een herijking ten opzichte van de initiële samenwerkingsuitgangspunten ‘hoe zijn we begonnen en waar staan we nu’? Er zijn veel samenwerkingen begonnen vanuit ambitie en daarvanuit direct de operatie ingeschoten. Ook wij prefereren DOEN boven alleen maar plannen blijven maken, echter is het wel goed om vooraf goed duidelijk te krijgen wat je met elkaar wilt bereiken en hoe je dit praktisch inzichtelijk kan maken. Hierdoor kan de keten gedurende de live gang, de uitvoering makkelijk monitoren en bewust kunt zijn van de prestaties die deze ketensamenwerking levert ten opzichte van de uitgangspunten. Als je weet welke waarde je samen creëert, is dat de smeerolie die elke dag motiveert om samen door te gaan en om te accelereren. Daarnaast kan het een uniek selling point (USP) zijn voor uw klanten. Ons PAVE programma Accelaratie helpt u om te komen tot deze inzichten en aanscherpingen wat direct extra energie geeft voor de accelaratie in uw keten.

PAVE-Projectketen
In het gehele proces van bouwen draait het om de perfecte vertaling van de klantwens, de klantdroom naar een uniek eindproduct. Om deze vertaalslag te kunnen maken wordt een project opgestart met een projectteam. Een team dat het ultieme resultaat wilt neerzetten voor de klant. Het ene project is net wat complexer dan het andere project. Soms kan een bestaand product een goede invulling zijn voor de klantvraag (zie programma PAVE-productketen) maar veelal is er sprake van een uniek project, een uniek product of producten. In de snel veranderende markt zal telkens weer onderzocht moeten worden welke bijzondere nieuwe producten en/of innovaties er zijn die passen en het beste antwoord geven op de klantvraag. Daarnaast is de afstemming tussen de verschillende partijen in een sterk veranderende omgeving cruciaal voor het welslagen van het project. Het programma PAVE-Projectketen biedt hierop een passend antwoord.

PAVE-Project ongebonden keten
Project ongebonden samenwerking gaat verder dan het programma PAVE-Projectketen. De optimalisaties die in één project gehaald kunnen worden verbleken ten opzichte van het resultaat die gehaald kan worden door meerdere projecten met elkaar te doen. Het team zal steeds beter op elkaar ingespeeld raken, alle ketenspelers zijn nog meer gecommitteerd om bij te dragen aan de verbetering van de projectprocessen, de kwaliteit, uniformering van details, logistiek, communicatie, onderlinge samenwerking en afstemming, etc. Hierdoor wordt elk project beter, slimmer, sneller en leuker wat leidt tot verhoging van het collectieve resultaat. Het PAVE- Project ongebonden ketenprogramma helpt u met het verwezenlijken van deze ambitie.

PAVE interim- en project management

Met PAVE-projectmanagement kunnen wij uw (deel)project overnemen, beheersbaar maken en uitvoeren,

Met PAVE-interim-management bieden wij ondersteuning als u dit tijdelijk nodig heeft, dit kan aanvullend zijn voor een bijzondere cq. complexe supply chain of samenwerkingsopgave of bijvoorbeeld het tijdelijk opvangen van uw hoofd inkoop of manager supply chain management.

PAVE BEST VALUE aanbestedingen en tenders

Wij hebben veel ervaring met tenders en aanbestedingen. In totaal hebben wij er ruim 80 begeleid. De begeleiding is gebaseerd op de principes van de Best Value approach. Met samen 15 jaar Best Value ervaring kennen wij de kneepjes van het vak.

Cruciaal bij de Tenders en Aanbestedingen is de voorbereiding;

  • Wij helpen bij het opstellen van een scherpe uitvraag (beschrijvend document), waarin projectdoelstellingen een prominente rol spelen
  • Indien nodig leiden wij  van aanbestedingsteams inclusief uitvoeringsteams op
  • Wij leiden marktpartijen op in procedures en inhoud
  • Wij begeleiden aanbestedingsteams bij het beoordelen van de aanbiedingen

Na de aanbesteding of tender begeleiden wij partijen in de uitvoeringsfase van projecten. Wij richten ons hierbij op de samenwerking tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer aan de ene kant en op de samenwerking tussen opdrachtnemers onderling aan de andere kant. Hiermee borgen wij de afspraken die in de aanbestedingfase zijn gemaakt.

BEST VALUE METRICS

PAVE-training en coaching

PAVE-Training en coaching is erop gericht om kennis en kunde met betrekking tot integrale ketensamenwerking te delen en over te dragen. Wij trainen en coachen altijd in het kader van veranderingsprogramma’s en niet als opzichzelfstaande diensten.

Training en coaching zijn elementen die in alle PAVE-programma’s toegepast in het kader van het Gilde principe ‘voordoen, meedoen, zelf doen’.

PAVE-project evaluaties

Aanbestedingen en tenders beginnen vaak met het opstellen van projectdoelstellingen. Het is natuurlijk van belang om te weten in hoeverre de projectdoelstellingen worden gerealiseerd in de uitvoering van het project. PAVE helpt bij het formuleren van de criteria waarop geëvalueerd wordt en evalueert projecten op basis van die criteria.

PAVE ondergaat een metamorfose tot eind 2019